Jelen pivo
Header

Dalal Midhat

Dalal Midhat Talakić je kantautorica iz BiH čija karijera traje 15 godina. Dalal je počela pjevati sa pet godina u predškolskom horu muzičke škole, te je nastavila sa muzičkom naobrazbom u školama u Sarajevu i Zagrebu. Njena prva autorska pjesma izvedena je 1995. godine na takmičenju horova grada Zagreba – dvorana Vatroslav Lisinski.
1999. godine Dalal osniva grupu Erato i većinski je autor dva albuma izdatih pod markicom MP JS RTVBIH CD ‘’Backstage’’ 2003 i ‘’Make up’’ 2005. Iza nje je desetogodišnja karijera u grupi, kreativne i poslovne saradnje sa mnogim kompanijama i marketing agencijama u BiH. Grupa Erato je osvojila preko 50 nagrada među kojima su 4 Davorina i Grand Prix prvog BH radijskog festivala.
Sarađivala je sa mnogim autorima, muzičarima i izvođačima iz BiH i regije a najzapaženije saradnje su bile pjesma “Sigurni” – duet sa Tonijem Cetinskim (album Budi uz mene, Hit Records, 2005) i “Putujemo snovima”, duet sa Jacquesom Houdekom (album Crno i bijelo, Croatia Records, 2008).
2009. godine grupa Erato prestaje sa radom, te Dalal od tada nastupa sama. Nakon duže medijske šutnje na scenu se vraća sa novim singlom čiji je autor muzike i teksta, dok aranžman i produkciju potpisuje Mahir Sarihodžić – Long Play Studio. Pjesma “Gdje sam ja?” dobila je i svoju akustičnu verziju koju je aranžirao i producirao Đorđe Jovančić – Basics Studio.

Videos