Jelen pivo
Header

Genetic Grooves Guru

Genetic Grooves Guru je pseudonim koji Muhamed Trnka koristi u svijetu elektronske muzike i house scene, nastupajući kao DJ, producent i često kao live-act artist.
Svoju muzičku karijeru je započeo 1992. godine kao osnivač, kompozitor i gitarista poznatog bosanskohercegovačkog benda Erogene Zone, sa kojim je do sada snimio 4 studijska albuma za Kappa music i jedan live unplugged zabilježen na dvd izdanju “Mi nismo isti” (Hayat Production).
Novi val elektronske muzike odmah ga je jako zainteresovao nakon čega je i započeo svoju DJ karijeru po klubovima u Sarajevu, te postaje resident u to vrijeme najznačajnijeg kluba Hacienda 2005-2010. Pored residentne DJ aktivnosti nastupa i na brojnim party-jima i festivalima širom BiH, Srbije (Blow Up Club Beograd, itd.), Hrvatske (Hula Hula Hvar, Jusker festival Dubrovnik, Babar Zagreb, itd.), te turneje po klubovima sjeverne Italije (Club Undichi, Club Gorgazzo, itd.).
Svoje producentske aktivnosti potpisuje autorskim radovima, a neki od njih su “Follow Me” koju izdaje Hands Up Records, također “Deep Night Sarajevo” feat. Ismix koju izdaje A Must Have Records.
Nakon završetka studijskog rada i snimanja novog albuma, javlja se ideja za formiranje benda tako da se dugogodišnji prijatelj i saradnik, muzičar Admir Bajramović priključuje projektu svirajući bass, Adi Begtašević je na bubnjevima i mlada talentovana pijanistkinja Emi Trnka je na sintu.

Videos