Jelen pivo
Header

Pajperov smijeh

pajperovsmijeh

Sredinom 2005. godine nastaje okosnica onoga što će postati banjalučki bend Pajperov smijeh koga i danas čine – Mirko Ponjević, vokal, Ljubiša Ćetojević, bubanj, Karlo Tomić, bas, Srđan Ivanković, gitara i Dane Marjanović, gitara, prateći glas.
Početkom 2008. godine snimaju demo singl “Optimista” koji označava početak autorskog rada benda. Slijede nove pjesme, koje će se 2011. godine naći na EP disku simboličnog naziva, “EPP”.
Na njega se nadovezuje živi snimak nazvan “zgranDžoFaKavanje”, odsviran u banjalučkom DFK klubu u sklopu Dukafesta. Još novije pjesme, objavljene su u vidu demo snimka sa probe benda, simboličnog imena “PROBAva”.
Krajem 2012. godine grupa ulazi u studio Inovacionionog centra Banjaluka sa namjerom da snimi sve do tada napisane pjesme, odnosno materijal za ideju tada zvanu “Dvolbum” (album od 20 pjesama). Za nešto manje od 3 mjeseca Pajperov smijeh snimaju skoro sve trake za “Dvolbum”. Od svega snimljenog, izabrano je 10 pjesama  koje će da se nađu na prvom studijskom albumu benda, pod imenom “Od sjene do sunca”.
Ovih 10 pjesama su objavljene sukcesivno u periodu proljeće-ljeto 2016. godine.

Videos