Jelen pivo
Header

Sassja

sassja

Sanela Halilović Sassja dolazi iz Tuzle. Na sceni je već nekoliko godina, a idealno vrijeme za njen prvi album „Taktički praktično“ došlo je u proljeće 2015. Izdavanju albuma prethodila su dva uspješna singla, „Clash“ i „Etikete“ s preko 700 000 pogleda.
Sassja je tekstopisac i jedna od rijetkih ženskih MC-a u regiji. Nakon što je 2010.godine objavila video spot kućne produkcije za pjesmu “Ostavi da gori”, uslijedili su nastupi na Exit festivalu 2011. godine te festivalu „Reggaeneracija Dunava“, ali i mnogim gradovima Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Slovenije. Album „Taktički praktično“ već je u prvim danima digitalne dostupnosti osvojio brojne slušatelje i zaradio izvrsne recenzije. Dostigao je prvo mjesto slušanosti na regionalnom  Deezeru u samo sedam dana.
Sassja zna šta radi, zna kuda ide i nema kompromisa kad je riječ o odabiru saradnika i pjesama za njeno prvo studijsko izdanje. U 2014. je odabrala izvrsnu internacionalnu ekipu: to su Billain (BiH), Jah Billah (CRO), Kantriman (SLO), Fokus (SRB), Max Rubadub (CH)  i Koolade (CRO).  Osim s Mirelom Priselac Remi iz Elementala, u singlu „Etikete“, Sassja ima još dva dueta – s Frenkijem, jednim od najpoznatijih regionalnih repera i to u pjesmi „Ragga naš“ koja neodoljivo asocira na dancehall 80-ih godina, a sarađivala je i s popularnim crnogorskim dvojcem Who See u pjesmi „Trepere mi živci“. Podršku je dobila i od hrvatske diskografske kuće “Menart” koja je izdala najjača rap – reggae – fusion izdanja u Hrvatskoj u posljednjih 15ak godina.

Videos