Jelen pivo
Header

Shanghai Street Fight

17968888_1324175667660201_1593216631_o

Bend Shanghai Street Fight je osnovan sa jasnom namjerom da se bavi autorskim radom.
Muzika koju bend svira je fuzija žanrova Indie Rock, Blues Rock i Punk Blues. SSF postoji od 2012. i priprema materijal za prvi album koji će zvanično izdati na ljeto 2017. Bend se izdvaja po energičnim nastupima, dva sjajna i posebna vokala, ubitačnom lead gitarom i ritam sekcijom koja melje sve pred sobom.

Bend je imao nekoliko posebno zapaženih festivalskih nastupa. Na Demofestu 2014. je izboren nastup u finalu i gdje je SSF dijelio binu sa bendovima kao što su Guano Apes, Brand New Heavies, Max Romeo, Hladno Pivo, Urban&4 i drugima. Na ovom festivalu bend je izborio posebnu nagradu snimanja video spota. Spot za pjesmu Shotokan Temple Fusion Blues se emitovao na MTV Adria i VH1 kanalima. Još neki od festivala na kojima je Shanghai Street Fight svirao 2014, 2015 i 2016 su OK Fest, Fresh Wave, Beer Fest Banja Luka, Živjeti slobodno, Budi dio prirode, Rock veče na Aquani, Mostarska gitarijada „Na putu za jug“ i drugi. Na Banjalučkoj gitarijadi 2016 bend je osvojio nagradu publike. Pored festivalskih nastupa SSF je imao mnoštvo većih i manjih klupskih svirki. Shanghai Street Fight je prvenstveno live bend i malo ko ostaje ravnodušan kad ih čuje uživo.

Ime benda „Shanghai Street Fight“ je posveta trash Kung Fu filmovima na kojima smo odrastali.

Bendovi i muzičari koji su imali bitan uticaj na našu muziku su: Jack White, The Black Keys, The Kills, Arctic Monkeys, Ramones, White Stripes, Queens of the Stone Age.

Članovi benda su:
Saša Levi – vokal
Vanda Govedarica – vokal
Bojan Tomić – solo gitara
Bojan Katalina – bubnjevi
Marko Kovačić – bas gitara
Nikola Kužet – ritam gitara

Videos