Jelen pivo
Header

Bend Paranoid izdao odličan singl “Početak i kraj”

Foto: promo

Bend Paranoid, koji postoji već 22 godine i njeguje stari dobri zvuk hard rocka i bluesa, izdao je singl pod nazivom “Početak i kraj”. 

Pjesma „Početak i kraj“ je nastala tokom trajanja pandemije i premijerno je predstavljena u septembru 2020. godine. Muziku i tekst je radio Miki Tomić, aranžmane su radili Miki Tomić, Boža Friedman (Osvajači, Darkshines) i Nenad Branković Konga (Osvajači). Spot je režirao, snimao i montirao Strahinja Kostić.

Nakon dvije decenije koncertnog i klupskog iskustva, došlo je vrijeme da se stečena ozbiljnost i emocije pretoče u plodonosan autorski rad. U pripremi je nekoliko singl izdanja propraćenih spotovima, kao i album koji bi trebao biti objavljen tokom 2023. godine.

Muzika koju sviraju i stvaraju žanrovski je orijentisana kao mješavina starog dobrog hard rocka i bluesa. Pored obrada, imaju preko dvadeset autorskih pjesama koje publika na koncertima već odavno poznaje.

Nastupali su širom BiH, Srbije i Crne Gore, i iza sebe imaju preko 1000 koncerata i svirki po festivalima, klubovima i moto skupovima. Svirali su između ostalog sa: Nevernim bebama, Osvajačima, Partibrejkersima, Negativom, Van Goghom, Urbanom, Atomskim skloništem, Hladnim Pivom… Jedne od najdražih svirki su sessioni sa legendarnim bubnjarem i velikim prijateljem, Draganom Điđijem Jankelićem (Bijelo Dugme) koje prave svake godine.

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...