Jelen pivo
Header

Bend Taino objavio album prvenac “Kotlina”

Foto: Dženat Dreković

Album je dostupan na platformama Bandcamp, Spotify i Apple Music, a singl “Sami u Tami” poslušajte  na zvaničnom Youtube kanalu benda.

Na albumu se nalazi 8 pjesama koje su dio soundtracka za istoimenu domaću igranu seriju kreatora Danisa Tanovića i Amre Bakšić Čamo, u režiji Danisa Tanovića i Aide Begić. Serija je nastala u produkciji BH Content Lab-a, BH Telecom-a i sarajevske produkcijske kuće SCCA/pro.ba.

Bend Taino postoji već par godina, stvarajući muziku različitih formi koja nije žanrovski opredijeljena. Na albumu “Kotlina” se prvi put pojavljuju pjesme sa tekstovima koje je napisao pjesnik Mehmed Begić.

Upravo je Begić napisao tekst za singl „Sami u tami“, prvu pjesmu koja je ponuđena producentima. Nakon slušanja, autori su donijeli odluku da je iskoriste u najavnoj špici, a bendu su dali ponudu da snimi i kompletan soundtrack za seriju. Singl je odredio ton i atmosferu koja će prožeti ostatak albuma.

Osam pjesama na albumu snimljeno je u periodu od šest mjeseci u studiju Old Majkfild u Sarajevu. Korištene su kao instrumentalne teme u ključnim momentima serije.

Muziku i produkciju potpisuju Taino: Nedim Zlatar, Leonardo Šarić, Mirza Mutevelić, i Belma Zvizdić. Mastering je radio Vlado Džihan, za Milkshop mastering u Beču. Autor fotografije sa albuma je Zlatan Menković dok je dizajn omota radio Đorđe Jovanović. Specijalni gost na albumu je Alban Ukaj koji je snimio saksofon na pjesmi “Lov”.

Bend možete direktno podržati kupovinom albuma na platformi Bandcamp, a dostupan je i na platformama, Spotify i Apple Music.

Bend možete pratiti na njihovoj Facebook ili Instagram stranici.

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...