Jelen pivo
Header

“Biraj riječi” poručili Helem Nejse i Marko Louis i oduševili publiku!

Bend Helem Nejse i Marko Louis oduševili su publiku sa novom pjesmom i video spotom pod nazivom “Biraj riječi”, čija je najava izazvala veliko interesovanje na društvenim mrežama. Pjesma je podijeljena više stotina puta na društvenim mrežama, te je na taj način poslata poruka da trebamo svi zajedno da biramo riječi.

Kako je otkriveno na službenom kanalu benda, pjesma je nastala kao rezultat saradnje popularnog domaćeg benda i UN agencija na projektu “Dijalog za budućnost”, a u okviru kampanje protiv govora mržnje “Biraj riječi”.

Ovom pjesmom momci iz benda Helem Nejse, kao i njihov kolega iz Srbije, Marko Louis, šalju snažnu i bitnu poruku da je u vremenu individualizma potrebno biti društveno odgovoran i angažovan. Govor mržnje, široko rasprostranjen u online svijetu, uzeo je zabrinjavajuće razmjere, ostavljajući negativne posljedice na različitim poljima društvenog djelovanja. Rješavanju ovog problema s kojim se susreće naše društvo, a posebno mladi ljudi, bend je pristupio krajnje ozbiljno i kreativno, te su u duhu vremena na ovaj izazov odgovorili na najbolji mogući način.

“Muzika je prostor koji je lišen predrasuda, prostor u kojem se često susreću i zajedničku riječ pronalaze drugi i drugačiji. Osim toga, muzika je i sjajan medij putem kojeg možemo potaknuti dijalog, a samim tim i pozitivnu promjenu u našem društvu. Upravo zbog toga, Helem Nejse svojom pjesmom poziva javnost da im se pridruži u kampanji i na web stranici www.birajrijeci.ba unese svoje pozitivne riječi od kojih će, početkom decembra, biti kreirana zajednička freestyle pjesma. Danas imamo priliku da naše tastature iskoristimo za kreiranje pozitivnog dijaloga u sadašnjosti, kreirajući ujedno neuništivo nasljedstvo i poruku generacijama koje će dijalog budućnosti držati u svojim rukama”, poručuju članovi ovog sastava.

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...