Jelen pivo
Header

BruhUuhu na “Vrućem tronu”

Da je moguće za sedam dana doći sa sedmog mjesta na vrh „Top 10“ liste pokazao je zenički bend Bruhuuhu sa pjesmom „Music“. Numera na engleskom jeziku osvojila je najviše vaših glasova i zasjela na „Vrući tron“, na čemu im čestitamo.

Drugo mjesto je zauzeo prošlosedmični novitet, pjesma „Saba“ u izvedbi Bože Vreće. Za jedan korak nazad se pomjerio singl „Moćni ponedeljak“ Bojana Madžara, koji je snimio pod pseudonimom Zdoje, pa sada zauzima treću poziciju.

Nakon tri sedmice provedene na „Vrućem tronu“ numera „Ostani još“  Maje Manojlović i benda Pocket Palma smjestila se na četvrto mjesto. Numera “Mahala zna”, objavljena pod imenom solo muzičkog projekta BUKOWSKEE, iza kojeg stoji Emir Bukovica se nalazi na sredini „Top 10“ liste.

Šestu poziciju nije napuštala pjesma na engleskom jeziku „Monkey In My Head“ Činčila benda, a sa osmog na sedmo mjesto je došla grupa Domino Efekt sa pjesmom „Svjestan“. Pad sa trećeg na osmo mjesto je doživjela numera “Sto maraka”, banjalučko-đilkoškog benda “Mega Džek i Eldorado.

Prvi ovosedmični novitet je prva solo autorska numera „Dole na straži“ frontmena benda 4 o’clock Marka Exera Perića. Deseta pjesma na „Top 10“ listi je „Sayonara“ sarajevskog alternativnog indie rock benda SindromZ.

Naša „Top 10“ lista je postala utočište za domaću urbanu muziku, što iz sedmice u sedmicu prepoznaje sve veći broj ljudi, koji svojim glasovima zahvaljuju muzičarima na kvalitetnom zvuku. Neka tako bude i ove sedmice, do nedjelje naveče glasaj za omiljene muzičare i pomozi im na njihovom putu do „Vrućeg trona“.

Podrži domaću muzičku scenu i #slusajdomace.

 

Možda će vam se svidjeti i ovo...