Jelen pivo
Header

Bruhuuhu predstavio publici novi singl i video „Plastic People“

„Plastic People“ je nova pjesma grupe Bruhuuhu, za koju je snimljen i video spot. Pjesma je producirana u studiYo Active, a video je kreirala banjalučka umjetnica Tajana Dedić Starović, koja djeluje pod imenom Artist At Camera.

„Spot za pjesmu ‘Plastic people’ odražava kompletnu tematiku pjesme, predstavlja jedan drugačiji novo-normalni svijet, pomalo izopačen, plastičan. Motivi, scene i kompletan vizuelni identitet spota prikazuje sirovost i surovost naše stvarnosti, dimenzije onoga što je realno i subjektivnog doživljaja posmatrača se prepliću i tako kreiraju ovaj sveopšti cirkus koji smo u spotu i prikazali, a koji je zapravo reakcija na celokupnu trenutnu globalnu situaciju. Spot je poprilično slojevit i može se prenijeti na razlčite aspekte društvenih okolnosti. Želim da se zahvalim momcima iz benda na profesionalnosti i povjerenju, statistima koji su uložili dio sebe i svoje ličnosti u ovaj projekt i ostalim saradnicima“, kaže Tajana Dedić Starović.

Make-up dizajn glumaca u spotu je kreirala Katherine Lee. Izuzev benda u spotu glume Berina Lušija, Asmir Mahalbašić, Kenan Beganović i Dženan Pjanić. Art work za naslovnicu je kreirao Dario Kustura.

Pjesma na svojevrstan način govori o klimatskim promjenama, kao i svemu sto čovjek negativno čini kako bi ubrzao propast prirode, te kako plastičnost postaje naša svakodnevica. Spotom je na umjetnički način dočarana plastičnost tijela i emocija.

„Muziku radimo zbog vjerovanja da možemo utjecati na promjene društva i pojedinca. Ukoliko ovom pjesmom promijenimo promišljanja barem jednog pojedinca, smatraćemo to velikim uspjehom“, kažu iz benda.

Bruhuuhu je bend nastao 2018. godine u Bosni i Hercegovini  kao rezultat dugogodišnje komunikacije i zajedničkog muziciranja njegovih članova. Shodno uticajima različitih žanrova muzike, koje članovi grupe konzumiraju, izražaj Bruhuuhu uveliko ima doticaja sa rockom, industrijalom, electrom i drugim srodnim žanrovima.

Bend kompletnu produkciju audio i video radi samostalno uz podršku bliskog kruga ljudi i nekoliko profesionalaca, te kao dio zajednice RadiYo Activea. Muzika i tekstovi su apsolutno autorski. Bruhuuhu je je bio nominovan za MusicAwardsCeremony 2020 (MAC)  u kategoriji Novi izvođač.

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...