Jelen pivo
Header

Country momenat – Nikolina Tomljanović i Crooks & Straights u “Želim poći bilo gdje”

Nikolina Tomljanović je uplovila u novu godinu sa novom saradnjom, riječkom country grupom Crooks & Straights i  singlom “Želim poći bilo gdje”. Pjesma je nastala u saradnji s Robertom Bradičićem, autorom muzike te Dinkom Fazinićem, autorom stihova koji je s Nikolinom Tomljanović sarađivao na nagrađivanoj pjesmi “Volim kako se smiješ”.

“Nikolina i mi se poznajemo već dugo, a prva naša saradnja datira još od pred skoro desetak godina kad je snimila jednu našu pjesmu kao svoj Božićni hit. Prvi zajednički nastup smo imali 2019. godine kad smo kao gosti nastupili na njenom samostalnom koncertu u Rijeci. U međuvremenu smo obostrano zaključili da postoje dobre osnove za trajniju saradnju te je prvi rezultat toga i ova pjesma. A to je samo početak jer je u planovima još puno toga”, rekao je Damir Matković, član grupe Crooks & Straights.

Prpošna i pozitivna pjesma ‘Želim poći bilo gdje’ priča je o odlučnosti neke osobe koja želi životnu promjenu. Osoba koja se ne miri životom koji je guši i ne ispunjava i odlazi u nepoznato, punim plućima, slobodna. Sloboda, novi nepoznati životni putevi, vremenska neograničenost, odlično pristaju country izričaju u kojem se Nikolina Tomljanović osjeća kao kod kuće.

“Neki kažu da se slučajnosti dešavaju, neki kažu da ništa nije slučajno. U svakom slučaju, na svom prvom albumu ‘Put po mom’ imam jednu pjesmu čiju muziku potpisuje Damir Matković iz Crooks & Straights, na svom prvom koncertu zvala sam dečke kao goste da zapraše pravi country, a onda su nedavno trebali pjevačicu. Kockice su se posložile i eto mene u bendu. Nastavljam sa svojom solo karijerom, ali me svakako privlači i biti pjevačicom čistokrvnog country benda. Svojom novom pjesmom najavljujem našu dublju saradnju pa tako pjesma ima i svoju englesku verziju koju ću pjevati na koncertima s Crooksima.”

Aranžman pjesme je napisao Damir Matković, član grupe Crooks & Straights, a produkciju potpisuje Mladen Srića.

#zvukregiona

Možda će vam se svidjeti i ovo...