Header

„Dim“ ugasio muzičko stvaralaštvo Futavaca

Muzičari sarajevskog benda Futavci odlučili su da prekinu sa stvaranjem autorske muzike.

Za kraj su publici poklonili pjesmu „Dim“ koju su uradili u saradnji sa muzičarem Srđanom Ginom Jevđićem, frontmenom kultnog benda Kultur Shock.

„Ovom pjesmom ćemo se oprostiti od vas, bar što se tiče ovog muzičkog sastava. Posljednje što smo uradili zajedno je stvar sa Jevđom, pa sa nekim čudnim simbolizmom za kraj, uz pozdrav od Ismara, Edvina, Mirze i Kemala, poslušajte “Dim””, napisali sun a svom Facebook page-u Futavci.

Futavci su nastali u Sarajevu 2011. od strane Mirze Salkovića i Kemala Čebe. Ubrzo nakon toga bendu se priključuje Ismar Žalica, a 2014. godine bendu se pridružuje Edvin Buturović umjesto Adnana Kazaferovića, nakon čega zvuk benda i stil dobijaju puni oblik.

Bend krasi sirova mladalačka energija, pjevni refreni, plesni ritmovi i društveno angažovani tekstovi. Iako Futavci generalno spadaju u žanr rock muzike, članovi benda vole da koketiraju sa brojnim muzičkim pravcima, kao što su pop, punk, hip-hop, funk, ska, metal i sl. dok je težište benda i karakteristični stil naglašen tekstovima, koji na sarkasitčan i satiričan način govore o svakodnevnim životnim temama.

Diskografija:
„Socijalni Rock“ – 2014. Godina.

AUTORKA: Mirna Dušanić

Možda će vam se svidjeti i ovo...