Header

“Dole na straži” prva solo autorska pjesma Marka Exera Perića

Frontmen benda  4 o’clock Marko Exer Perić objavio je prvu solo autorsku pjesmu pod nazivom „Dole na straži“.

„Muzika je moj život, moje zanimanje, moj hobi  i moja velika ljubav. Slušam i sviram rock and roll u svim njegovim verzijama i oblicima. Već duže vrijeme nešto pišem i smišljam, ali zbog dosta nastupa i posla, nikako nisam stigao da završim ili pokušam da završim pjesme. Ali, neko dobro i od Covida 19 – za vrijeme zatvorenih granica, izolacije i vandrednih situacija neke pjesme su nastale, a neke sam i završio“, ispričao je Marko.

U kućnom studiju je odradio desetak demo pjesama koje je slao prijateljima na preslušavanje, da daju svoje prijedloge, sugestije i komentare.

„Jedan od njih je i „moj daleki rođak“ koji sasvim slučajno u kući ima „bolji studio“ i više znanja, i odlučio je da doradi aranžmane, odradi miks i pošalje mi svoju verziju nekoliko dana kasnije, koja mi se dopala na prvo slušanje“.

Vokal je snimio kod prijatelja u studiju, koji je sve miksovao, a Marko je na kraju dobio gotov proizvod sasvim slučajno.

„Što se tiče spota, uspio sam da dobijem ono što sam zamislio. Nije bilo vremena, uslova niti novčanih sredstava da se uradi bolje, ali je  ovaj spot sasvim korektno odrađen za tako kratko vrijeme“, iskren je frontmen benda 4 o’clock.

Tekst, muziku i montažu spota potpisuje Marko, a aranžman, gitare, back bokal, snimanje i miks su djelo Mladena Sorde.

„Planiram da odradim sedam pjesama koje ću pokušati da izdam kao solo album „prvenac“, gdje ću zabilježiti cijeli svoj rad kroz razne stilove i podstilove rock and roll-a. Od svih stilova koji će se čuti na tom albumu, izabraću onaj koji mi najviše leži i dalji rad će biti okrenut ka tome“, otkrio je Marko planove za budućnost.

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...