Jelen pivo
Header

Duet bendova The Babe Barbarella i KamoSutra – „To nisam ja“

KamoSutra i The Babe Barbarella objavili su svoj novi video spot „To nisam ja“, pod etiketom izdavačke kuće Hayat Production.

Pjesma je nastala kao rezultat kolaboracije dva benda koja imaju jednak pogled na muziku i njeno stvaranje. Riječ je o klasičnom Synth Popu sa primjesama Funka.

“Autor pjesme Amir Mahmutović već duže vrijeme radi na pjesmama koje u potpunosti odgovaraju bendu The Babe Barbarella. Članovi benda igrom slučaja su čuli za pjesmu i ostalo je istorija”,  kazali su iz Barbarelle.

Pjesma je u fokus stavila sudbine i neispunjene želje, ali i ciljeve koji su bili zacrtani sve ove godine. Kada se okrenemo iza sebe shvatimo da li je smo sami sve postigli ili se sudbina poigrala sa nama ostavljajući emocionalne tragove urezane u naš životni vremenski tok.

Svaka pjesma ima svoje pozadinsko značenje koje je ostavilo trag na stvaraoca. Bilo da se radi o ljubavi ili drugoj životnoj situaciji koja vam promijeni život iz temelja, dobijate smjernice koje vas vode do finalne destinacije.

“Pjesma je rezultat prijateljstva. Imali smo toliko prijatelja koji su uskočili i pomogli prilikom realizacije pjesme i spota. Kao prvo, na pjesmi smo sarađivali sa bendom KamoSutra, fantastičnim momcima iz Velike Kladiše. Naša je preporuka svim slušaocima da poslušaju njihov rad”,  istakli su iz Barbarelle.

Za cijelu realizaciju bio je zadužen Amir Mahmutović. On je glavni i odgovorni za tekst, muziku, aranžman, te mix i mastering.

Posebnu pažnju usmjerili su ka vizuelnom identitetu. Za novi singl predstavili su i adekvatan spot koji prati priču. Za režiju i postprodukciju bio je zadužen bassista Erko iz benda The Babe Barbarella. Ovog puta, u pomoć im je pritekla ekipa iz PushtheButtona i Sara Kos koja je i glavni akter ovog spota.

“Pokušali smo kroz spot dočarati životnu vremensku putanju kroz simulaciju prostora i vremena. Često se zapitamo da li je to život ili neka simulacija. Vođeni tom idejom pokušali smo prezentovati sve gledaocu i slušaocu”,  zaključili su.

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...