Jelen pivo
Header

Gitaristički virtuoz Vlatko Stefanovski pjesmom “Ogledalo” najavljuje novi studijski album

Makedonski virtuoz Vlatko Stefanovski objavio je numeru “Ogledalo” kojom je najavio izlazak novog studijskog albuma “Taftalidze shuffle”. On je dugi niz godina poznat i priznat kao jedan od najboljih svjetskih gitarista. 

Okosnicu novog  studijskog izdanja čini trio, a ovom prilikom Vlatku su se pridružili njegov sin, Jan Stefanovski za bubnjevima, te Ivan Kukić na bas gitari. Nova, mlada ritam sekcija zvuči nevjerovatno zrelo i entuzijastično, a čitavom albumu daje posebnu vrijednost.

Nenadmašnu tehniku i jedinstven senzibilitet jednako je uspješno iskazivao u etnu i rocku, ali i u bluesu, funku i jazzu – žanrovima koji su oblikovali njegov muzički put i obilježili ga kao umjetnika. Nakon veoma uspješnog akustičnog albuma “Mother Tongue”, Vlatko se vraća zvuku i atmosferi sedamdesetih godina prošlog vijeka, a novi album “Taftalidze shuffle”, sadrži sve ono zbog čega su sedamdesete bile posebne.

Singl “Ogledalo” odlična je najava novog albuma za koji muziku, tekst, aranžman i produkciju potpisuje upravo Vlatko Stefanovski, a radiofoničnu pjesmu prati i sjajan lyric video.

#zvukregiona

Možda će vam se svidjeti i ovo...