Jelen pivo
Header

Grupa Snake Eater ekranizovala himnu benda “Snake Eater II”

Dvije godine nakon objavljivanja albuma Sam Protiv Svih, sarajevska grupa Snake Eater ekranizovala je himnu benda, pjesmu Snake Eater II.

Ovo je prvi videospot grupe za neku od pjesama sa drugog albuma. Za produkciju spota zadužen je basista Snake Eatera, Gospodin Emir.

“Snake Eater nikad nije ulagao previše vremena ni pažnje u snimanje videospotova, što je možda i jedina boljka u našoj desetogodišnjoj karijeri. Nama takva vrsta eksponiranja nije bila potrebna jer smo pažnju javnosti privlačili fantastičnim višesatnim koncertima. Ipak, kako je pandemija koronavirusa pomutila sve naše planove, uključujući i jubilarne nastupe u regionu, odlučili smo snimiti jedan jednostavan video uradak na kojem mi radimo ono što inače radimo najbolje – sviramo rock’n’roll”, izjavio je Emir.

Grupa je tradicionalno u drugoj polovini decembra organizovala Koncert godine na kojem se slavio rođendan Lemmyja Kilmistera i bubnjara Seje.

Basista grupe je skeptičan po pitanju održavanja ovogodišnjeg izdanja Koncerta godine, te napominje da menadžment grupe pomno prati situaciju.

“Ni našu proslavu deset godina postojanja u martu 2020. godine nismo odgodili do posljednjeg časa, tako da i sad pratimo situaciju i nadamo se najboljem. Razmatramo i drugačije načine decembarske proslave, o čemu ćemo blagovremeno obavijestiti javnost. Možda su pojedinci iz benda u posljednjoj deceniji znali značajno ugroziti vlastito zdravlje, ali sa zdravljem naših fanova se nećemo igrati”, rekao je Emir.

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...