Jelen pivo
Header

Jazz Poesy Cabaret objavili multimedijalni album

Banjalučki umjetnici okupljeni oko fantastičnog projekta Jazz Poesy Cabaret u petak 22.12.2017. godine u banjalučkom Domu mladih sa početkom u 19 časova održaće promociju multimedijalnog albuma.

Album je umjetnički mozaik sastavljen od tri djela i to: prvog studijskog albuma Jazz Poesy Cabaret,nzbirke poezije Saše Berendike i Nebojše Kuruzovića, izložbe fotografija Drage Veinovića, Janje Bjelić i Anje Milošević nastale u fotoeksperimentu Jazz Poesy Cabaret.

“Svi djelovi ovog mozaika će postojati kao odvojene cjeline, ali kao i dio jednog velikog paketa koga je posebno za ovu svrhu kreirao umjetnički dizajner Željko Babić. Prvi put u ovom djelu Evrope se putem jedinstvenog multimedijalnog djela stvara sinergija tolikog broja umjetnosti okupljenih oko iskrene emocije i poezije. Radi se o unikatnom domaćem djelu koji autentično svjedoči Banjaluku kroz univerzalnog jezika umjetnosti, najavili su iz Jazz Poesy Cabaret-a.

Izdavač studijskog albuma je Radio televizija Republike Srpske, dok će zbirke poezije objaviti Izdavačka kuća “Imrpimatur”. Cjelokupni projekat je realizovan u sklopu rada Centra za kreativni rad „Dobri medo“, a podržan je od Ministrastva prosvjete i kulture Republike Srpske.

AUTORKA: Mirna Dušanić

Možda će vam se svidjeti i ovo...