Jelen pivo
Header

“Ljubav” novi singl benda Rock Redukcija

Ljubav kao nepresušna inspiracija našla se i ovog puta u pjesmi sarajevskog benda Rock Redukcija. Nova pjesma nosi upravo ime njenog veličanstva – “Ljubav”, a govori o ljepoti osjećaja koji nam je svima dobro poznat, a koji pokreće svijet.

Pomoć Naide Kovačević, mr. istorije i njeno rješenje u riječi „Ljubav“ pisanoj na srednjovjekovnoj Bosančici,  dali su posebnost u vizualizaciji nove “ljubavne priče” Rock Redukcije.

Na pjesmi “Ljubav” radila je vrhunska ekipa muzičara, na šta nas je Rock Redukcija navikla i u prethodnim autorskim djelima. Pjesma “Ljubav” peta je autorska po redu, izdali su i jedan remix, a sve bi se trebalo naći na planiranom albumu pod nazivom „387“.

Muziku i tekst radili su stalni članovi benda, Jasmir Musabegović /gitara/ i Darko Hrgić /bas gitara/. Uz učešće vrhunskih muzičara Dade Marinkovića /bubanj/, Adisa Sirbubala /klavir/ i Dade Mušanovića /hammond/ priča je dobila epilog, a vokali Jelene Sladoje i Saše Ćirića savršeno su se uklopili u začarani ljubavni krug koji nam ova pjesma donosi. Audio produkciju potpisuje  Adnan Dado Mušanović, dok Davor Dado Tomić potpisuje režiju spota.

Planovi Rock Redukcije idu u smjeru nastavka saradnje sa najboljim domaćim i regionalnim muzičarima, te već uveliko rade na novim pjesmama. Nadaju se da će njihov trud u stvaranju kvalitetne autorske muzike rezultirati albumom „387“, koji će „udomiti“ više od 50 izvrsnih bh. umjetnika.

Podsjećamo, Rock Redukcija je sarajevski bend, a njihov autorski potpis uz saradnju vrhunskih muzičara i vokalnih solista, nose i objavljene pjesme “Nagrada” sa Mikijem Trifunovim, “Ma dobro je” sa Zlatanom Karićem i Helem Nejse, “Opet sam jaka” u izvedbi Ajsele Zoronjić i “Ne trebaš mi” koju izvodi Dejana Hršum.

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...