Header

„Nonyx Made Me Volume 1“ prvi album Nonyx-a

Nino Lehpaner a.k.a. Nonyx objavio je svoj prvi album pod nazivom „ Nonyx Made Me Volume 1“ na kojem se nalazi 15 novih pjesama.

„Ideja za album datira još od kraja 2018. godine, gdje mi je uvijek u podsvjesti bilo da napravim nešto drugačije i novo, što nema na našoj sceni – bar što se tiče elektronske muzike“, rekao je Nonyx.

Uvod u album je „Oppenheimer“, a jedna od glavnih inspiracija za intro je album grupe Linkin Park, “A Thousands Suns” i pjesma br.2 sa albuma “The Radiance”.

„Na ovaj način sam želio napraviti svoju verziju te priče, koja se po meni slaze sa našom, a to je početak kraja“, istakao je muzičar.

Cijeli album je kombinacija dubstepa, brostepa, trapa, trapstep (kombinacija dubstepa i trapa) future bassa ili jednim imenom EDM (electronic dance music).

„Moj žanr je primarno dubstep i inspiracija ne samo za album, nego generalno za produciranje te vrste muzike je bio Skrillex, iako u početku nisam volio taj žanr, a ni njega, kad je dubstep bio aktuelan neke 2010-te godine. Drugi dio inspiracije vezan je za 2020. godinu i korona virus. Uz aktuelnu pandemiju mnogo ljudi ostaje bez posla, siromaštvo se povećava. Iako je i prije corone bila slična situacija, iz trenutnih dešavanja sam izvukao inspiraciju za posljednjih pet pjesama (od trake br.10 do 15)“, otkrio je Nonyx.

#slušajdomaće

Možda će vam se svidjeti i ovo...