Jelen pivo
Header

Ministranti te trebaju samo na minutu

Ko su ljudi koji misle da mogu mijenjati svijet i koliko im je vremena potrebno? Imaju li neki veliki plan? Jesu li zaista spremni i dovoljno jaki? Ili samo tako o sebi vole misliti zaštićeni zidovima vlastitih sobica, skriveni iza tastatura?

Riječki bend Ministranti ovu dvojbu o stvarnoj snazi ili čistom samozavaravanju današnjeg čovjeka promišlja u svojoj novoj pjesmi “Minuta” čiju muziku potpisuje Vedran Vučković – Vule, a tekst Dražen Baljak.

Spot za pjesmu, iza kojeg stoji Dinko Čvorić – Doringo uz idejnu asistenciju Roka Baljka, obiluje apokaliptičnim motivima i vizualnim elementima omota nadolazećeg albuma Ministranata kojeg su osmislili Tomislav Matić i Stipe Strika iz riječkog Yan Kamov Designa,. U spotu se, po prvi put, pojavljuje i bend i to kroz dijelove nadolazećeg live koncerta iz muzičkog video serijala Izvanredne Sjednice.

KO SU MINISTRANTI I KO JE TU NORMALAN? I ŠTO JE S ROCKOM?

Kada su se u špici lockdowna i sveopšte društvene i medijske histerije zavukli u jednu riječku garažu s ciljem da stvaraju rock glazbu, nisu se obazirali na učestala pitanja prijatelja “Dobro, jeste li vi normalni?”. Predvođeni Draženom Baljkom – gitarom Leta 3,  Robertom Šušom za mikrofonom, Voljenom Korićem na bubnjevima i Vedranom Vučkovićem na bas gitari, samoprozvali su se Ministrantima i tvrdoglavo nastavili služiti rock’n’rollu, povremeno poštujući razmak od 2 metra. Iza sebe imaju rock anti – himnu “Rock je mrtav”.

#zvukregiona

Možda će vam se svidjeti i ovo...