Jelen pivo
Header

Nikola Čuturilo predstavio “Priče iz Depoa”, najličniji album u dosadašnjoj karijeri

Foto: Brian Rašić

Renomirani beogradski kantautor, gitarist i pjevač Nikola Čuturilo, nakon devetogodišnje diskografske pauze predstavio je “Priče iz Depoa” , jedan od svojih najličnijih albuma, snimljen na način dobro ozvučenog benda na pozornici, sirovo, bez puno ili imalo ukrasa sa strane.

Dugo iščekivani album stiže nakon velikog uspjeha singlova ‘Sanjam te’ i ‘Lice ulice’, a predstavlja intimnu i iskrenu projekciju, izraženu u maniri autentičkog rock zvuka.

Bez obzira koje muzičko polje istražuje u pjesmama – grub, oštar zvuk gitare ili nježne balade punog srca, Nikola Čuturilo uspijeva kao i uvijek izbjeći zamke puke eksploatacije, čvrsto ostati u svijetu dosljednog stvaranja i time potvrđuje poziciju autora koji već četiri decenije okupira srca, i umove sofisticirane publike rokenrola širom Balkana. Od trenutka kada se singl ‘Sanjam te’ ukazao, album je s nestrpljenjem očekivan, a po dosadašnjim reakcijama kritike nije razočarao. Upravo suprotno.

“Priče iz Depoa” nastale su u izazovno vrijeme lockdowna i poslije znatno mračnijeg niza muzičkih reakcija na previranja i turbulencije u društvu, u kojem živimo i radimo. Ovim albumom, Čuturilo se vraća na mjesto gdje ljubav i iskrenost zaista funkcionišu i kaže:

“Meni je ovo jako važno, to sam se sa bendom dogovorio, a i sa vladom, mi radimo jako važnu stvar. Neću nikada da pristanem da je ovo sporedna djelatnost, koja je zapravo tu nekakav ukras. Na žalost, mi slušamo gomilu nebitnih stvari, gomilu budalaština, ono što je bitno vrlo često u posljednje vrijeme  dozvoljavamo da tako sa  nipodoštavanjem, prođe pored nas. Život je jedan. Meni je ovo najvažnije na svijetu”, poručuje Čuturilo. 

#zvukregiona

Možda će vam se svidjeti i ovo...