Jelen pivo
Header

Pop-rock pjevač NesKoH predstavlja novi singl „Ples“

NesKoH nastavlja s objavljivanjem singlova, a ovoga puta riječ je o pjesmi “Ples”. Novi singl ujedno je i najava albuma koji očekujemo krajem ove godine. Pjesma „Ples“ sjajno odražava misli pjevača. Nastala je prošle godine, u akustičnoj verziji i malo intimnijoj atmosferi. Iako je na početku bilo planirano objaviti je baš u tom obliku, NesKoH se odlučio za nešto drugačiji pristup.

“Ipak sam odlučio da singlu „Ples“ dam jednu posebnu energiju i malo pozitivnih vibracija. Kao gitarista nisam mogao odoljeti da ne dodam još više dinamike, a i kompletan bend je, naravno, uticao na rezultate finalnog proizvoda”,  rekao je NesKoH.

Kao i svaki put do sada, NesKoH se dotakao svakodnevnih životnih problema. Prolaznost vremena brine nas kako se okrećemo godinama. Čini da se sve oko nas počinje odvijati mnogo brže. U mladosti, vrijeme se činilo vječnim, ali sada prolazi bez mogućnosti da ga zaustavimo. Vrijeme se ne kreće brže, već se naša percepcija mijenja. Rutina nas sprječava da uživamo svaki dan u najvećoj mogućoj mjeri.

“Nekada razmišljam da li je do mene, ili se život nevjerovatno ubrzao. Svi mi trčimo za poslom i obavezama, te pokušavamo usmjeriti život što bolje umijemo. Na kraju svega sudbina ima zadnju riječ! Ova numera je zamišljena kao jedna fotografija nastala u posebnom momentu i predstavlja baš tu životnu scenu koju čovjek želi da zapamti i „pretvori“ u vječnost”, dodaje pjevač.

Ovaj umjetnik nastoji svakoj pjesmi dati jedinstveni vizualni svijet. Snimanje spota za singl „Ples“ kaže da će vječno pamtiti.

“Mislim da je bitno uživati u idejama koje imate, a još je bitnije pokušati ih realizovati baš onako kako ih i zamišljate. Snimanje ovog spota proveo sam u užem krugu ljudi i momente s ekipom ću vječno pamtiti. Spot je malo jednostavniji, bez ogromnih efekata. Baš kao i pjesma, svodi se na neophodno „Life is a game…“. Svaki bi čovjek trebao da napravi „fotografiju“ momenata koje želi zadržati duboko u sebi.”

Svoje emocije NesKoH je „zaledio“ u studiju u Londonu i Italiji. Želio je postići jednu posebnu težinu i moć zvuka.

 

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...