Jelen pivo
Header

Prva autorska pjesma benda “Chill Out”

Bend “Chill Out” je akustični trio iz Čelinca koji čine Anja Bojić (vokal), Milan Bursać (vokal i gitara) i Igor Stanković (gitara). Bend je nastao 2012. godine i od tada održao veliki broj nastupa u čitavoj Bosni i Hercegovini. Početkom marta su predstavili svoju prvu autorsku pjesmu. 

„Pjesma je nastala prije nekih 6 godina, ali tada jednostavno nismo razmišljali toliko o autorskom radu sve do sad, kad se javila želja da je konačno i snimimo. Bilo je dosta promjena, dok nismo došli do ove varijante sa kojom smo stvarno zadovoljni. Ne bismo puno govorili o samoj temi pjesme, jer je jednostavno dovoljno obratiti pažnju na sam tekst da bi se shvatila poenta,“ kažu iz benda.

Tekst pjesme je napisao Bojan Mijatović, dok su članovi benda radili muziku i aranžman. „Mad Cats“ tim, Borislav i Suzana Babić, iz Gradiške, su uradili sjajan spot i doprinijeli tome da ovaj autorski debi izgleda odlično. Audio materijal je sniman u studiju Cyrith Ungol u Aleksandrovcu kod producenta Dražena Kecmana.

“Bend ima u planu uskoro početi sa radom na novim pjesmama, jer materijala, volje i želje ima svakako”, kažu članovi Chill Outa.

Mi im svakako želimo još mnogo dobrih pjesama i sreće u daljem radu.

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...