Jelen pivo
Header

Radioactive Boy Scout singlom “Castaway” najavljuje novi album

Radioactive Boy Scout je umjetnik koji dijeli svoje vrijeme između Zagreba i Londona, a njegovo ime je Nikša Lovrinić. Uz solo nastupe ponekad se krije iza velikog zida glasnih gitara. Njegova muzika se sastoji od velikih potencijalnih stadionskih himni do jakih rock balada koje vividno pričaju priču.

Kombinacijom širokih akustičnih gitara, velikih dinamičkih skokova te aranžmanskih iznenađenja, Radioactive Boy Scout oslikava bogato platno rock’n’roll melodioznosti s indie rock elementima koji prenose osjećaj melanholije, ljubavi i nade.

Castaway je zapravo idiom kako se autor osjećao dok je prolazio kroz period alijenacije i samoće u ovim podijeljenim vremenima. Pjesma ima i snažniju poruku sada kad smo politički i mišljenjima jako podijeljeni oko važnih socijalnih stvari, a ne postoji čak ni osnovni dogovor u kojem smjeru krenuti.

Pjesma je snimljena u Rattus Rattus studiju u Zagrebu gdje je napravljen i mix pod palicom Borbena Dallasa, dok je master završio Carl Saff u Sjedinjenim Američkim Državama.

Spot se svakako isplati pogledati jer ne vjerujem da je u Hrvatskoj neko pokušao bilo šta slično u razini izvedbene kompleksnosti. Ideja je bila da isprovociramo diskusiju i razmišljanje te da odskače od zvuka pjesme i više bude interpretacija stihova i psihičkog stanja kad je pjesma napisana.“– rekao nam je Nikša.

Pjesma „Castaway“ najavni je singl nadolazećeg albuma koji će ugledati svjetlo dana 22.02.2022., a dostupna je putem svih digitalnih muzičkih platformi.

#zvukregiona

 

Možda će vam se svidjeti i ovo...