Jelen pivo
Header

Rock sastav Das ist Walter predstavlja publici novu pjesmu “U meni”

Sarajevski bend Das ist Walter objavio je svoju novu pjesmu “U meni”, koja je najava njihovog novog albuma, na kojem trenutno rade.

“Spot i pjesma govore o osobi koja pati od anksioznosti. Živimo u vremenu u kojem su mnogi pod stresom i pritiskom izazvanim raznim problemima i zbog toga ne vidimo i rijetko razumijemo jedni druge. Iako to neće lako prihvatiti, mnogima je potrebna pomoć. Nažalost, anksioznost je postala sastavni dio života u našoj sredini”, poruka je ovog benda.

Video je najava novog albuma koji uskoro planiraju objaviti, a ista zavisi od trenutnog “karantin” stanja. Album se sastoji od 12 pjesama, od toga 11 autorskih i jedna obrada. Sve je snimljeno u kućnom studiju benda. Za miks i mastering, kao i za video, su zaduženi članovi benda.

Bend je nastao 2013. godine, a njegovi članovi su Adel Džananović – vokal/gitara, Nedim Baltić – bubnjevi/back vokal i Armin Subašić – bas gitara/ back vokal.

“U planu je i koncertna promocija albuma ćim prođe vrijeme izolacije, a do tada uživajte u novim pjesmama”, poručili su ovi momci svojoj publici.

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...