Header

Sarajevski bend Pank Flojd 29. novembra objavljuje novi album

Sarajevski bend Pank Flojd 29. novembra će predstaviti novi album, koji su najavili singlom i video spotom “From Sarajevo to Santiago”, koji su predstavili u aprilu ove godine.  Još uvijek radni naziv albuma je “Olimpijka”. Novi album donosi i nekoliko saradnji, ali članovi benda još uvijek nisu željeli otkriti sa kim su sve sarađivali, kako bi to ostalo iznenađenje za publiku, do same promocije albuma.

Produkciju novog materijala potpisuje Simon Rojas Hoces frontmen čileanskog benda The ReAktion, dok je cover art albuma radio Adnan Ćelahmetović. Ovaj mladi sarajevski bend nastao je još krajem 2016. godine. Šestorici mladih muzičara cilj je bio da vrate stari osjećaj za pankom, za koji smatraju da polako izumire u Sarajevu.

Inspirišu ih sarajevski duh i energija koju ovaj grad ima. Krajem marta 2017. godine ostala su samo četiri člana ovog benda i momci su bili u potrazi drugim pjevačem i drugim gitaristom. Ipak, uprkos ovim promjenama u muzičkom sastavu, opstali su i uskoro objavljuju “Olimpijku”.

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...