Jelen pivo
Header

Sassja: Protekla godina mi je bila prekretnica u svemu!

Foto Adnan Jašarević

Muzičarka iz Tuzle Sassja, poznata je po enegičnim nastupima, singlovima, koji dižu njenu publiku, a gdje god da dođe napravi odlične koncerte za pamćenje. Protekla godina za Sassju je bila itekako radna, a ističe da je konačno pravo vrijeme za odmor i predah! Sa našom publikom je napravila kratak osvrt na godinu koja je iza nas.

“2018. godina mi se čini kao prekretnica u svemu. Ne mislim samo na moju muziku konkretno, nego na tehnologiju, svijet i showbizz generalno. Pravila od prije 2018. više ne vrijede, to je to, potpuno nova era je pred nama, vidjećemo na šta će to ličiti dalje”, ističe muzičarka.

Kaže da je u prošloj godini postigla neke od ciljeva, koje je od ranije imala.

“Što se mene tiče, ja sam baš prošle godine nekako i “zatvorila” svoju eru i sve ciljeve, koje sam sebi zacrtala prije odmora kojeg sam uzela sada. Završila sam sa promocijama oba albuma, obišla gomilu festivala, koncerata, gradova, napravila neke saradnje, osvojila nagrade. Ako mene pitaš, od posljednjih 4-5 godina je za mene najbolja godina do sada” otkriva Sassja.

Kada je u pitanju domaća muzika, kaže da joj je sve “domaće” na Balkanu – Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina. Ističe da je Vojko V. sa svakim pravom uzeo najviše pažnje publike, bar u ove tri države.

U proteklom periodu je obišla i mnogobrojne festivale širom regiona!

“Exit je najjači car uvijek, ali i na Ferragostu je bilo super. Na Mentu u Mariboru smo se isto baš dobro proveli, mogu reći da je cijelo ljeto bilo carsko, opet nisam nikako bila u kući”, kaže kroz osmijeh muzičarka.

Ističe da je njena muzika spoj više različitih žanrova, a za sada nema planirane nove saradnje sa domaćim muzičarima.

“Muzika koju stvaram – Ja sam reggae i riddimi, živim s punkom i viđaju me s reperima. Napravila sam otprilike sve saradnje koje sam htjela, čak i više od toga. Za buduće saradnje sad nemam ni ideje, a ni energije. Ne planiram raditi do kraja ove godine, nadam se da i neću morati. Hoću se posvetiti porodici i biti kući što više. Možda napravim neke nove pjesme, možda ne, ne želim se time opterećavati, te neka sve ide svojim tokom. Mislim da sam svakako i zaslužila neki pošten odmor konačno”, kaže Sassja.

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...