Jelen pivo
Header

Starbridge: Vjera u sebe kao pokretačka snaga

Rok bend iz Sarajeva Starbridge, nedavno je objavio svoj prvi singl „Reborn“, za koji je snimljen i interesantan video spot. Svoj autorski rad, koji će uobličiti u album, publika će imati priliku da čuje 11. aprila u Cinemas Sloga u Sarajevu, a ovi talentovani muzičari su za Jelen Music Show ispričali sve o svojoj muzici.

Bend Starbridge čine Dejana Hršum, vokal, Daniel Grahovac, gitara, Darko Hrgić, bas gitara, Dragan Grahovac, bubanj i Svetozar Canić, klavijature, a kako su nam ispričali, njihova pjesma “Reborn” govori o “ponovnom rođenju”.

“Kako i samo ime pjesme govori, i u najtežim momentima života se ne treba predavati, nego istrajati i vjerovati u sebe, a to je nešto u čemu se svi možemo pronaći”, poručuju iz benda Starbridge.

Smisao benda od samog početka rada, pričaju, bilo je spajanje različitih muzičkih pravaca i ideja.

“Svi u bendu smo iz različitih muzičkih svjetova, i to smo pokušali spojiti u jedan originalan oblik. Najviše nas je motivisalo mnoštvo ideja i kretivnosti koju imamo, i kad-tad su morale izaći u formi pjesama”, kažu ovi muzičari.

Tematika spota, kažu, prati ideju pjesme metaforički.

“U prvom dijelu spota svi smo predstavljeni kao pojedinci teškim razmišljanjima, da bi kroz ostatak spota bili usmjereni na pravi put i na ono što želimo, simbolizujući ponovno rođenje”, pojašnjavaju muzičari benda Starbridge.

Spot je sniman na simboličnim mjestima, u kraljevskom gradu Bobovcu, i na vrhovima Jahorine.

“Lokacije na kojima smo snimali su bile poprilično nepristupačne, pa je bio i dobar fizički trening nositi opremu do lokacije, a posebno bubanj. A ovom prilikom bismo se zahvalili fondaciji kraljevskog grada Bobovac koji su nam omogućili pristup lokacijama na kojima smo snimali, posebno supruzi direktora fondacije na nezaboravnom domaćem ručku”, prisjećaju se detalja sa snimanja ovi talentovani muzičari.

Oni smatraju da u BiH ima mnoštvo odlične muzike i odličnih mladih bendova, koji nemaju adekvatan pristup medijima, te zaključuju da bi nam trebalo više muzičkih emisija i programa kako bi se podržalo autorsko djelovanje.

AUTOR: Mirna Pijetlović

Možda će vam se svidjeti i ovo...