Jelen pivo
Header

Sunsetophile kaže “I like the things you do”

Cover: Marko Gavrilović

Bend “Sunsetophile” je duo koji nastaje u Višegradu 2019. godine, a čine ga višegradski muzičari Marko Gavrilović i Mirko Đukanović.

U želji za stvaranjem svoje autorske muzike, članovi su pronašli inspiraciju u svom rodnom Višegradu, prvenstveno u rijeci Rzav, kojoj su svoj prvi EP “Equation” ovom prilikom i posvetili. Samom činjenicom, da u Višegradu ne postoji nijedan bend koji stvara autorsku muziku, Marko je osjetio potrebu za stvaralaštvom kao i za idejom da se Višegrad aktivira po pitanju bendova i muzike.

EP Equation je pravljen 3 godine i napokon završen 16.6. ove godine, uz pomoć saradnika i poznanika iz svijeta muzike. Tekstove, muziku i aranžmane potpisuje Marko Gavrilović. Žanrovski se nije htio ograničavati, jer smatra da je potrebno vrijeme koje će odrediti tok stvaranja muzike i samim tim ga definisati.

“Equation” je zamišljen kao prvi dio trilogije koji bend planira objaviti, a u planu su još dva EP-a sa sličnom idejom i sličnim temama, koje će na kraju da prezentuju jednu priču.
Na EP-u se nalazi 6 pjesama, od koje su 3 instrumentali i 3 sa tekstovima na kojima su učestvovale razne kolege iz Bosne i Srbije. Na Coveru EP-a se nalazi panorama Višegrada na mjestu gdje se završava rijeka Rzav.

U julu 2022. objavljuju singl “I like the things you do”, sa kojim najavljuju svoj drugi EP, koji se uveliko pravi.
#zvukregiona

Možda će vam se svidjeti i ovo...