Jelen pivo
Header

Capajebo

Propeler    46

Propeler je objavio spot za pjesmu „Capajebo“. To je ujedno 5. po redu singl sa prvog albuma “Delta val”. „Capajebo“ govori o stanju u kojem se čovjek nalazi neposredno nakon što odbija da prihvati ustaljeni put kojeg većina smatra jedinim ispravnim. Kenan Glavinić je radio muziku, Admir Osmanović tekst, a Propeler aranžman. Pjesma je snimljena u studiju “Bosnaton”, pod producentskom palicom Ammara Jažića. Direktor fotografije je Emir Džanan, a scenario, režiju i postprodukciju spota potpisuje Damir Bašić,. Uloge u spotu su ostvarili: Emir Fejzić, Mladen Tvrtković, Emir Džanan, Renato Živković, Viktor Kljajić, Slađan Vujić, Kenan Glavinić i Bojan Mijatović.

Propeler je alternativni autorski bend, koji je nastao 2008. godine u Sarajevu. Kroz bend je prošlo mnogo ljudi, a danas ga čine Haris Delić, Kenan Glavinić, Admir Osmanović i Damir Bašić. Od 2008., pa do 2011., članovi benda su producirali radijsku emisiju “Propeler Radio Show” na radiju “202”, radiju “Federacije” i “eFM Studentskom radiju”. Krajem 2016. godine, Propeler ulazi u studio “Bosnaton” i počinje sa snimanjem svog prvog albuma „Delta val“.

Plan je bio da snimanje i postprodukcija albuma traje ukupno pola godine. Međutim, taj plan je poremetila ideja da se za sve pjesme na albumu snime spotovi koji će biti uvezani u jednu cjelinu – Film „Delta val“. Prva klapa je pala u avgustu 2017. Tokom 2018. snimili su se svi spotovi, a postprodukcija je trajala 10 mjeseci.

Film „Delta val“ će svoju sreću potražiti na filmskim festivalima, a spotovi će se pojedinačno online objavljivati svakog mjeseca.

„Delta val“ je film o momku koji, nezadovoljan sobom, želi da se promijeni. Da bi to učinio, potrebno je da pročeslja svoj život, kako bi ustanovio tačne uzroke njegove nesigurnosti, neodlučnosti i straha. Tu ideju filma, svaki spot priča na svoj način, a pored toga, svaki spot ima i svoju posebnu priču.

Film se snimao u Sarajevu i okolini, kao i u Kelnu. U produkciji filma i albuma, učestvovalo je oko 100 ljudi od kojih je više od 60 glumaca/ica. Svoje glumačke uloge ostvarili su: Emir Fejzić, Aidan Muratović, Sanela Krsmanović-Bistrivoda, Zoran Ćatić, Elma Juković, Emir Pašanović, Mirza Ajnadžić, Slađan Vujić, Bojan Mijatović… Scenarij, režiju, produkciju i postprodukciju potpisuje Damir Bašić. Producent albuma je Ammar Jažić. Produkciju albuma i filma su finansirali članovi benda Propeler.

Možda će vam se svidjeti i ovo...