Jelen pivo
Header

Empire

S.P.O.J.    70

Umjetnost ne poznaje ograničenja, a umjetnik kada stvara hrabro korača beskrajnim poljima mašte. Ovako bismo približno mogli opisati audio-vizuelni sastav S.P.O.J. iz Lukavca, koji su na najljepši način spojili muziku sa vizuelnom umjetnošću, a svoje umjetničko čedo su nazvali “Empire”.

Scenario, režiju i montažu potpisuje lukavački vizuelni umjetnik, muzičar i dizajner Saša Sallex Perić, poznat i kao dugogodišnji dizajner i saradnik benda Divanhana. Muzika je snimljena i miksana u vlastitom studiju u čemu su učestvovali Saša Sallex Perić i multi instrumentalista i kompozitor Vedran Dugonjić, uz pomoć Nevena Perića, poznatijeg pod imenom Nevix.

Vrhunske kadrove je snimila ekipa profesionalaca iz “Dream Studio Lukavac” u sastavu Dino Osmanović i Davorin Đuranović.

“Snimali smo na području Lukavca i prikazali jedan dio zanimljive i unikatne arhitekture, te prirodnog okruženja ovog industrijskog naselja. Spot prikazuje ljubav prema gradu, svojoj sredini, ljudima koji tu žive i prirodi koja ih okružuje, na jedan savremen filmski način”, istakli su umjetnici.

Pjesmu čini kombinacija ambijentalnih zvukova, tvrdog elektro-akustičnog ritma, pulsirajuće bass linije, sugestivnog vokala i psihodeličnih dionica gitare i sinta.

S.P.O.J. je audio-vizualni projekat multimedijalnog umjetnika i muzičara Sallexa Perića i multi instrumentaliste Vedrana Dugonjića, iskusnog dvojca sa dugogodišnjim stažom u svijetu umjetnosti i muzike.

Možda će vam se svidjeti i ovo...