Jelen pivo
Header

Moćni ponedeljak

Zdoje    14

Pjevač banjalučkog rokenrol benda „Fjužna pruga“ Bojan Madžar (pod pseudonimom Zdoje) u saradnji sa muzičarkom Kristinom Moconjom objavio je svoj prvi singl “Moćni ponedeljak”.

Tekst za pjesmu i režiju spota potpisuje Bojan Madžar, bit je radio Ognjen Babić Babac, aranžman Dragan Moconja i Bojan Madžar, za miks i master singla bio je zadužen Marko Tica, iza kamere i u montaži našao se Vedran Ševčuk Alf. Gitarske dionice potpisuje Dragan Moconja.

Pjesma je nastala u periodu izolacije izazvane Korona virusom, kada je bilo više vremena i inspiracije za pisanje, a posvećena je Bojanovoj prvoj ljubavi – rep muzici.

„Rep muzika je moja prva ljubav, te sam odlučio da se u 31. godini života, nakon dugogodišnjeg bavljenja rokenrolom, posvetim i prvoj ljubavi. Beskrajno sam srećan što je upravo Kristinin vokal ovoj pjesmi dao jednu pozitivnu notu, lepršavost i poruku, jer smo i privatno jako bliski, a sva ljepota muzike i jeste u tome što se njome bavim sa dragim i bliskim ljudima, od kojih svakodnevno učim“, kazao je Bojan.

„Moćni ponedeljak“, kako ističe Bojan, jedna je mala pjesma o velikom drugarstvu, o ekipi u kojoj je sve moguće, pa tako i postojanje moćnog ponedeljka, za koji je u onom njegovom bukvalnom smislu zadužen Marko Tica.

„Zato bih ovu pjesmu nazvao našom, a ne svojom, jer je svako ko je učestvovao u njenom nastanku dao mali dio sebe i učinio je našom“, zaključio je Bojan i dodao da na novom materijalu uveliko radi, te da publika uskoro može očekivati novi singl i spot.

I muzičarka Kristina Moconja, dobro poznata dama na domaćoj muzičkoj sceni saglasna je da je period izolacije pored vremena za najbliže, bio i period u kojem se rodila inspiracija za neke nove projekte.

„Tako je Bojan svoje izvanredne sposobnosti za igru riječima utopio u novonastali hit. Koliko je ponedjeljak moćan u našoj odabranoj ekipi otkriva upravo ova pjesma. Pored kvalitetnog smisla za humor, kvalitetne melodije i zabave zaista smo svi uživali u samom procesu nastanka i prezentacije ovog muzičkog prvenca“, rekla je Kristina.

Naglašava da joj je čast i zadovoljstvo dijeliti taktove „Moćnog ponedeljka“.

„Mislim da je pjesma pravo osvježenje i potreban dašak pozitivne energije koja nam nedostaje svima u tekućoj godini. Ona je apsolutno domaći, interni i lični omaž svemu onome što mi jesmo i na svako slušanje nam izmami osmijeh na lice pa se nadamo da će isto činiti i slušaocu. Ispratićemo premijeru i rađanje „Moćnog ponedeljka“ i sa sigurnošću napuniti baterije i kreativni dio mozga za muzičke poslastice koje tek slijede“, ističe Kristina.

Možda će vam se svidjeti i ovo...