Jelen pivo
Header

Sjeme

S.P.O.J.    51

 Dvojac S.P.O.J. objavio je novu numeru „Sjeme“, za koju su muzika i tekst nastali još krajem 2014. godine, da bi se tokom 2018. i 2019. povremeno vraćali na taj projekat i sada ga konačno finalizirali.

Nakon što su, od strane S.P.O.J. dvojca koji čine Vedran Dugonjić i Sallex Perić, snimljene gitare, e-bow, saz, sintovi, udaraljke i ostali live instrumenti, te vokali i elektronski dijelovi pjesme, uključuje se, sada već redovni, saradnik projekta – Neven Perić Nevix a.k.a NVX, koji pjesmi dodaje svoje fantastične producentske i kompozitorske vještine.

„Poseban začin pjesmi dodala je i Šejla Grgić iz Divanhane, jedna od najtelentovanijih domaćih pjevačica, otpjevavši jednu kraću – mada veoma efektnu, vokalnu dionicu u središnjem, mirnom dijelu pjesme, a uz asistenciju njenog kolege iz benda, Nevena Tunjića“, poručuje S.P.O.J.

Na jesen 2019. je završeno i snimanje video spota, te se pristupilo montaži i post-produkciji koja je bila gotova početkom 2020. Međutim, usljed ličnih i globalnih tragedija, kriza i životnih prepreka datum objavljivanja je više puta morao biti pomjeren.

Video je režirao, montirao i post-producirao Sallex Perić, za kameru je bio zadužen Davorin Đuranović, a za snimke dronom Dino Osmanović. U videu glumi Emir Nuhanović, bosanskohercegovački arhitekta i vizuelni umjetnik.

Možda će vam se svidjeti i ovo...