Jelen pivo
Header

Sjenke na zidu

Infuzija    38

„Sjenke na zidu“ je jedna od prvih pjesama benda Infuzija, koju su prvo snimili kao live verziju, a sad je snimljena u studiju.

“Ova pjesma je inspirisana čistom ljubavlju, kao i većina naših pjesama. Znamo da nam to ne ide u prilog, jer je vrijeme za šund i kič. Mi znamo šta hoćemo i šta mislimo ostaviti iza sebe, nismo u priči „sviraj ono što ide“. Ranije se pravila mnogo bolja muzika nego danas i mi smo naklonjeni stilu iz tog perioda”, ističe Rajko.

Bend Infuzija čine otac Rajko i sinovi Mirko i Đorđe iz Bratunca.

“Ja sam otac dvojice mladih muzičara koji su glavni stubovi Infuzije i ne želim da se kroz nekoliko godina oni stide toga što su radili. Mirko i Đorđe vole da u njihovim pjesmama tematski dominira ljubav i život”, naglasio je najstariji član benda.

Što se tiče planova kad se stanje normalizuje, planiraju da nastave sa nastupima i poručuju da neće odustati. Trenutno rade na novim pjesmama i nadaju se da će izbaciti kompletan album, na kojem su planirali 12 pjesama.

“Od samog nastanka našeg benda, mi smo težili da stvaramo autorske pjesme i imamo ih puno. Međutim, težak je put da se one iznesu kao finalni proizvodi, čak i uz želju muzičkih producenata koji imaju muzički studio da bendovima izađu u susret, sa nešto nižom cijenom snimanja”, ističu iz Infuzije.

Spot je snimljen u Banjaluci, a producent balade “Sjenke na zidu” je prijatelj benda Dejan Živanović.

“Zbog ovog ludila i nastalih mjera, bili smo jako ograničeni svim i svačim, nekako smo uspjeli da realizujemo dva spota. Sljedeći mjesec objavljujemo i drugi, biće to jedna jaka i opasna stvar. Video je snimio i editovao Indir Merdanović”, rekao je Rajko za Jelen Music Show.

Rajko ističe da se nada da će država malo više da se osrvne na sve muzičare koji su živjeli i funkcionisali od nastupa i koncerata.

“Primjećujemo da nas muzičare niko i ne pominje u grupu ugroženih, zbog zabrana da rade svoj posao. Muzičari, producenti i tonci, poštujući odluke kriznih štabova doživjeli su totalni krah, zbog tamo nekih koji primaju platu i ne zanima ih sudbina svih ovih ljudi”.

Možda će vam se svidjeti i ovo...