Header

Svjestan

Domino Efekt    65,000

Poslije nekoliko godina rada na istom, bend Domino efekt objavio je prvi album „Svjestan“.  Prva pjesma koju predstavljaju nosi isti naziv kao cijeli album, a planiraju da sve pjesme objavljuju u nekoliko etapa.

Novi album se sastoji od osam pjesama, dok su prvu numeru „U meni“, objavili krajem 2018. godine. Tokom preostale dvije godine, snimili su i završili preostalih sedam pjesama.

“Cijeli album je orijentisan na stvari, ljude i događaje koji su oko nas i u nama. Pričati o čemu svaka pjesma pojedinačno govori je jako nezahvalno. Jednostavno, pustićemo slušaocima da oni sami osjete kako ih nosi naša muzika”, poručuju članovi benda.

Zanimljiva priča u vezi naslova albuma je i to da su određenoj kontrolnoj grupi, dali da preslušaju album i odluče koja im se pjesma najviše dopada. Vox populi je bio jasan – najviše glasova dobila je pjesma “Svjestan”.

Snimanje, mix i mastering su uradili u svom privatnom studiju, a na videu su sarađivali sa dugogodišnjim saradnicima iz  “100% media” iz Brčkog.

Možda će vam se svidjeti i ovo...