Jelen pivo
Header

Svjestan

Domino Efekt    41

Poslije nekoliko godina rada na istom, bend Domino efekt objavio je prvi album „Svjestan“.  Prva pjesma koju predstavljaju nosi isti naziv kao cijeli album, a planiraju da sve pjesme objavljuju u nekoliko etapa.

Novi album se sastoji od osam pjesama, dok su prvu numeru „U meni“, objavili krajem 2018. godine. Tokom preostale dvije godine, snimili su i završili preostalih sedam pjesama.

“Cijeli album je orijentisan na stvari, ljude i događaje koji su oko nas i u nama. Pričati o čemu svaka pjesma pojedinačno govori je jako nezahvalno. Jednostavno, pustićemo slušaocima da oni sami osjete kako ih nosi naša muzika”, poručuju članovi benda.

Zanimljiva priča u vezi naslova albuma je i to da su određenoj kontrolnoj grupi, dali da preslušaju album i odluče koja im se pjesma najviše dopada. Vox populi je bio jasan – najviše glasova dobila je pjesma “Svjestan”.

Snimanje, mix i mastering su uradili u svom privatnom studiju, a na videu su sarađivali sa dugogodišnjim saradnicima iz  “100% media” iz Brčkog.

Možda će vam se svidjeti i ovo...