Jelen pivo
Header

ACTION HEROES FEAT. ELVIR BANDIĆ BANDA OBJAVILI PJESMU “NISAM SAM”

Nakon singla “Sigurni”, Action Heroes objavili su spot i pjesmu pod nazivom “Nisam sam”. Ovoga puta napravili su saradnju sa sjajnim muzičarom Elvirom Bandićem Bandom, Tuzlakom sa sarajevskom adresom. Tekst pjesme su napisali zajedno sa Bandom, koji ju je otpjevao.

EP “Nisam sam”  govori o staroj i stvarnoj činjenici da se nakon nečeg lošeg prije ili kasnije mora desiti buđenje dobrog, a u kontekstu pjesme riječ je o pandemijskom vremenu, negativnim mislima, gubitku elementarnih ljudskih vrijednosti, te ponovnom buđenju ljubavi prema ljudima i planeti Zemlji.

Action Heroes su autori muzike dok je za mix i mastering pjesme bio odgovoran muzički producent Adnan Mušanović. Spot za pjesmu je snimljen u AH Labu 13, pod rediteljskom palicom Sanjina Fazlića iz agencije Komitet u saradnji sa Muzičkom produkcijom BHRT-a. Dizajn oficijelnog covera singla za digitalno izdanje kreirala je Džana Torlak Hulusić.

Na EP izdanju su dvije verzije pjesme, radio verzija za koju je napravljen oficijelni spot i klupska extended verzija namjenjena za DJ-e  i konzumente klubova.

Jasmin Ferović Fera i Tarik Ramić koji čine duo Action Heroes ove godine obilježavaju dvije decenije svog rada, a trenutno rade na novim pjesmama i projektima koji su plod dugogodišnje ljubavi prema muzici.

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...