Jelen pivo
Header

“Nekih dana” treći singl dua GRRLL

Electro-pop duo GRRLL, kojeg čine Melita Bursać i Adnan Seferović, izbacili su novi, treći po redu, singl pod nazivom “Nekih dana”. Za realizaciju pjesme se pobrinula ista ekipa koja je bila zadužena za realizaciju prethodnog singla “Snađi se…”, a to su Melita Bursać i Adnan Seferović (muzika, tekst i aranžman), Bojan Slačala (mix), Dražen Kecman (mastering) i Peter Renzullo (muzički video).
“Pjesma govori o “nekim danima” koje svi imamo, a da nam je teško da to priznamo. Nama je “okej” da ponekad nismo sasvim “okej”, sve dok to ne držimo u sebi i sve dok to jasno i glasno komuniciramo sa osobama kojima je stalo do nas, jer nama je stalo do takvih. Važno je da jedni drugima pružamo podršku, a sutra biće novi dan”, poručuje dvojac GRRLL.
Dodali su da je prvobitna verzija pjesme bila u “pank fazonu”, u bržem ritmu i u distorzičnom gitarskom rifu, ali su se na kraju odlučili za disko verziju u kojoj dominiraju sintovi i ritam mašine, jer se tako trenutno osjećaju. “Disko vajb” je tu da relaksira i pomogne u teškim trenucima.

#zvukregiona

Možda će vam se svidjeti i ovo...