Jelen pivo
Header

Almas Smajlović snimio novu pjesmu i video spot pod nazivom “Samoća”

Jedna instrumentalno minimalisticka pjesma u kojoj je klavir i stringse odsvirao Dado Musanovic,akustičnu gitaru Nedžad Merdžanovic, što je bilo dovoljno da uz divne vokale hora Superar Cadneza pod vodstvom Alme Karić, pjesma  Samoća” zasluži da bude objavljena kao četvrti singlIako pjesma nije planirana kao singl, jer je  na albumu bonus pjesma, ipak je odlučeno da je sad pravo vrijeme za  “Samoću”.
“Kažu da je za pisanje pjesama potrebna inspiracija i samoća. Opsada Sarajeva je Bakiru Hadžiomeroviću pružila oboje te je ratne 1993. godine nastao tekst pjesme.  Zvuk granata bio je jači od zvuka instrumenata, pa je za nastanak ove muzičke podloge trebalo sačekati samo 27 godina i pandemiju korona virusa koja je u naše živote donijela novu stvarnost vrlo sličnu onoj koju smo osjetili tokom rata”, izjavio je Almas.
Upravo ta “nova stvarnost” i izolacija, bila je inspirativna za Almasa Smajlovića koji je u stihovima prepoznao atmosferu i emocije kojima smo okruženi danas te je “samoća” konačno dobila i note.
“Zabrana okupljanja i kretanja, te blokada većine aktivnosti nije bila prepreka da pjesma putem video linka okupi i veliki broj kolega i prijatelja, koji su još jednom dokazali da vrijeme provedeno u izolaciji ne mora nužno donijeti i kreativnu blokadu”, puručio je sarajevski roker.
Konačno, nakon 27 godina, “Samoća plovi dalje i na kraju s njom smo zajedno. Pjesma je snimana u studiu Antika, a Mix i master je uradio Enes Zlatar-Bure studio Old Mikefield.

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...