Jelen pivo
Header

Ariadna Vrljanović-Zhao pod aliasom Realma predstavila numeru “Wandering”

Nezavisni audiovizuelni projekat pod aliasom Realma djelo je mlade srpsko-kineske polimodalne umjetnice Ariadne Vrljanović-Zhao. Ona je uz pomoć internacionalnih evropskih umjetnika izdala drugu film noir-om inspirisanu numeru “Wandering”.

Njen najnoviji autorski singl ‘Wandering’ u svojoj dramatičnosti predstavlja vrstu mikrokozma kinematografske ere film noara. Međutim, bez obzira na uklapanje u ovaj stil, pjesma takođe sadrži i modernu hitrovitost i šarm u pojedinim elementima. Sam proces komponovanja muzike je pratio jako neobičan put, tako da je Realma preispitivanjem forme klasične pop balade stigla do gorke ironije opsesivnih veza.

“Prije dvije godine sam u školi Pointblank u Londonu imala ocjenjivanje gdje je zadatak bio komponovanje nekoliko pjesama. Zauzeta redovnim studijama filma i drame, željela sam da jedna od njih bude brzo i jednostavno sastavljena ljubavna pjesma. Uprkos tekstu koji je trebalo da predstavlja „slatka šaputanja na jastuku“, naišla sam na nekakav opsesivni ton u riječima kada sam započela re-komponovanje starog muzičkog materijala nakon duže pauze. Sa tim je došla ideja da se upustim u izuzetno dramatičan žanr film noara, čiji sam veliki obožavalac”, istaknula je Ariadna.

Sve ovo je prevedeno u teatralnu orkestraciju sa komponentama džez muzike kao danak prošlosti transponovanoj u sadašnjost. Ovaj singl označava i još jednu plodnu saradnju ove kantautorke sa vrsnim animatorom i 3D umjetnikom, Mihajlom Dragašem, koji je na izuzetno kreativan način oživio njenu pjesmu svojim jedninstvenim vizuelnim pečatom i čak cijeloj tematici muzike dodao i novu dimenziju.

Pored animacije, objavljivanje singla prati i lajv video u kome Realma nastupa sa beogradskim džez ansamblom i gudačkim kvartetom.

#zvukregiona

Možda će vam se svidjeti i ovo...