Jelen pivo
Header

Grupa Gift obradila pjesmu Josipe Lisac

Novosadski sastav Gift privodi kraju rad na novom albumu pod imenom „U senci grada”. Najavljujući ovo izdanje bend predstavlja dvostruki singl – autorsku pjesmu „Displej” i obradu klasika Josipe Lisac „Gdje Dunav ljubi nebo”. Ove kompozicije se nadopunjuju, govore o spajanju gradova, ljudi i osjećaju planetarne povezanosti.

Bend Gift važi za neprevaziđenu regionalnu cover senzaciju. U toj „ulozi” bend njeguje sofisticiraniji zvuk izvođača iz osamdesetih godina prošlog vijeka. U taj svijet savršeno se uklopila reinterpretacija čuvenog hita Josipe Lisac. Pjesma „Gdje Dunav ljubi nebo” dobila je novu dimenziju, svježinu i poletnost. Grupa Gift je unijela toliko svojih emocija učinivši pjesmu na neki način – svojom.

„Pjesma nas lično asocira na Novi Sad i široki pogled sa tvrđave ka horizontu gde se čini kao da zaista Dunav ljubi nebo. Ova velika moćna rijeka kao arterija spaja srca ljudi, gradove i mjesta koja žive na njenim obalama, dok pjesma plovi po njoj. Mi smo odrasli na Dunavu i ovdje smo se kao mladi zaljubljivali, sastajali, voljeli. Velika nam je čast što izvodimo pjesmu Josipe Lisac koja je snažno uticala na nas kao umjetnike,” izjavio je Jovan Matić, aka Joca Ajkula, frontmen grupe Gift.

Pored ove numere grupa Gift predstavlja i jednu autorsku pjesmu „Displej”. Stečeno iskustvo i sviračko umijeće koje su stekli kao cover bend, grupa Gift je otjelotvorila u svom autorskom radu. Konkretno singl „Displej” je veoma inspirisan najdivnijim radijskim hitovima grupa The Cure, The Smiths ali i domaćih bendova poput Oružjem protivu otmičara ili Eva Braun.

„Veoma volimo pjesmu „Displej”. To je zarazna oda unezverenosti svih bića koja su okusila fenomen putovanja kroz vazduh, avionom ili nekim drugim letećim objektom. Putovanje kroz vazduh je moguće naravno i na mentalnom nivou. Dok maštaš da si negdje u nekom drugom gradu i da imaš drugačiji život, odjednom te carinik na aerodromu skenira i provjerava kofer. Ono što ne može zaista da provjeri su tvoje misli koje ‘kasne na X-ray provjere’,” kaže Jovan o temi koju tretira singl „Displej”.

Dupli singl „Displej” i „Gdje Dunav ljubi nebo” dostupni su na svim relevantnim striming servisima. Pogledaj koloritan i razdragani video spot za numeru “Gdje Dunav ljubi nebo”.

#zvukregiona

Možda će vam se svidjeti i ovo...