Jelen pivo
Header

Almas

Almas

Sarajevski pjevač, bas gitarista, kompozitor i aranžer Almas Smajlović rok muzikom se počeo baviti još u tinejdžerskim godinama, a 1993. godine sa Muhamedom Trnkom osniva bend ‘Erogene Zone’. Bend 1994. izdaje svoj prvi album “Šuti, seko, šuti”. Tokom narednih godina, Almas je sa bendom objavio nekoliko albuma koji su ih učinili izrazito prepoznatljivim na našoj sceni “Robija” (1997. godine), “XXL” (1999. godine), “Mistični znaci” (2003. godine) i “Mi nismo isti – live” (2007. godine).

Almas Smajlović je uporedo ostvarivao i samostalne projekte od kojih se izdvaja rad u bendu  ‘GRAFIT’, kao producent , basista i aranžer učestvuje na snimanju albuma grupe GRAFIT objavljuje album pod nazivom “Ploča”. Sa albuma “Ploča” grupe GRAFIT objavljue 2013. godine četiri video spota za pjesme “Hodaj” i “Sloboda”, a 2014 godine,  pjesme “Tamo drugi je grad” i “Jutro”.

Pod imenom ALMAS kao autor , multiinstrumentalista  i izvođač, 2017. godine pokreće solo karijeru, objavivši prvi samostalni singl ‘Sat’. U pripremi je i njegov prvi solo album koji je najavio još singlovima ‘Bol’, ‘Zmija’ , “Kad boriš se sam”, “Samoća”  i “Krug za nas” .

Videos