Jelen pivo
Header

Bend Ketpool izbacio “Blue Boogie”

Bend Ketpool je nastao 2017.godine, sasvim slučajno nakon što se raspao cover bend u kojem su njegovi članovi svirali. Pošto im je dosadio tezgaroški pristup muziciranju počeli su praviti svoju muziku.

Bend čine: Lana (vokal), Simke (DJ programing midi), Voni (Bass gitara i midi), Hari (el.gitara i midi).

Muzika koju rade ima elemenata funka, popa, disco i electro zvuka.

Neki od članova je i zovu LO FI POP jer je oprema na kojoj sviraju i snimaju LO FI a samim tim i produkcija je LO FI. A i život koji žive neki od članova je poprilično LO FI (što je dobro radi inspiracije).

“Pjesma je nastala jedne noći u decembru, kad je bila hladna zima, otuda i melanholična atmosfera koja krasi pjesmu, a zarazni plesni ritam je domaći teren. Inspiracija ništa posebno, možda glas pjevačice Lane!? To nas je natjeralo da prva pjesma mora da bude na visokom levelu. Do sad što se tiče nastupa vrijedno pomena je nastup na ŠA festu na EL DORAS stejdžu 2019 godine”, kažu članovi benda.

U planu im je izbacivanje što više pjesama i spotova. Kao i neki mini live koncert, jer je to sad, kako kažu, jako popularno. “Pa onda kad se baci mamac valjda će se upecati neka velika riba i ponuditi milionski ugovor. A to bi onda već tražilo da se stil muzike preimenuje u HI FI POP” – poručuju iz benda.

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...