Jelen pivo
Header

“Iluzija” na “Vrućem tronu”

Malo manje od mjesec dana trebalo je numeri “Iluzija” da dođe na “Vrući tron”. Krajem jula pjesma je bila novitet na listi, a kraj avgusta će dočekati na poziciji broj jedan, na čemu čestitamo bendovima Neo Stereo i Helem Nejse, koji su udružili snage zajedno sa DJ Soulom i napravili pravi ljetnji hit.

Veliki skok sa sedmog na drugo mjesto doživio je singl “Raggamuffin Rising”, prve žene FMJAM-a, tuzlanske reperke Sassje. Na trećoj poziciji je ostao duet „To nisam ja“ bendova KamoSutra i The Babe Barbarella.

Dva koraka naprijed napravio je singl “Bez Granica” benda Eho Radar, nedavni osvajač “Vrućeg trona”. Središnju poziciju zauzima singl koji se više od dva mjeseca nalazi na Top 10 listi – riječ je o numeri „Jedan dan, jedna noć“ Dine Merlina.

Sa mjesta broj osam na šestu poziciju, napredovao je singl “Kad bih mogla” benda Radno vrijeme. Prošlosedmični osvajač “Vrućeg trona”, numera “Anarhija” benda Urban Instinkt ostala je na listi i zauzela sedmu poziciju.

Sa “Top 10” liste ne silazi numera I Like To Dance” koju reper Edo Maajka izvodi sa muzičarima Vojkom V i Budom, a koja trenutno boravi na osmom mjestu. Pjesma “Energija” banjalučkog rok benda Katarza opstala je prvu sedmicu na listi, te se nalazi na poziciji broj 9.

Za kraj smo ostavili pravo osvježenje – singl “Limunada” sarajevskog indie rock benda SindromZ. Kao i uvijek, do nedjelje naveče glasaj za omiljenu pjesmu i pomozi da baš ona osvoji “Vrući tron”.

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...