Jelen pivo
Header

Božo Vrećo objavio spot za pjesmu „Dragi“

Božo Vrećo, vrhunski interpretator sevdalinki objavio je novi spot za pjesmu “Dragi” koji otvara album “Melek”, peti Božin studijski album koji je jedan od najprodavanijih u regionu i izdat je za Croatia Records.

Na pjesmi je sarađivao sa slovenačkim saksofonistom Vaskom Atanasovskim, a spot je radio dvojac Sandra Mihaljević i Igor Ivanović. Lokacije snimanja su bile Gornji grad u Zagrebu i predivno Hiže na bregu u Zagorju. U spotu se pojavljuje i hrvatski TV voditelj Dorijan Klarić, kako bi priča bila potpunija u sadržini i što emotivnije ispričana.

„U spotu se spajaju svijet sna i jave, prepliću se sjećanja i ono što je stvarno i opipljivo. Lik Dragog u spotu dolazi kao snoviđenje, kao sjenka koja i s’onog svijeta pazi na onog drugog. Oni se osjećaju i bez da se vide i ta iskonska antologijska ljubav zapravo se proteže kroz cijeli taj dramski prikaz sjete, nedostajanja, čežnje i samoće”, pojasnio je Božo, koji na albumu potpisuje sve tekstove i muziku.

Kako objašnjava, ključ ima metaforično značenje “da je sve i dalje u njegovim rukama, da mu prepušta odluku srca i ma što da mu život nosi, on će ga uvijek štititi i biti uz njega”. Radnja se ipak retrospekcijski vraća u neko minulo doba u prošlom vijeku i plovi kroz sadašnjost u buđenju.
Božo Vrećo je ovih dana imao koncerte u Kanadi i Americi, gde je nastupao i na čuvenom Brodveju. Time je još jednom pokazao da njegova muzika ne poznaje granice.

“U Njujorku bih mogao živjeti jer me potpuno fascinirao. Moj Brodvejski koncert je bio oda ljubavi i savršena emocija”, rekao je Božo.

Njegovim nastupima pored očarane publike koja mu je pružila istu emociju koju je i dobila od njega sa scene, oduševljeni su i američki mediji, koji su izvještajima prenosili amosferu sa Božinih nastupa.

„Publika osjeća iskrenost, posvećenost, predanost, talenat, snagu i volju. Dođite da uživamo u magičnoj noći, da plešemo, pjevamo, smijemo se, plačemo, jer sve je to život, sve je to sevdah!” dodaje Božo Vrećo pozivajući publiku na svoje naredne koncerte koji ga očekuju.

Uživajte u novom spotu!

AUTORKA: Mirna Dušanić

Možda će vam se svidjeti i ovo...