Jelen pivo
Header

Dejan Jelić aka Noiz predstavio pjesmu “Izmir vibe”

Facebook: Dejan Jelić

iMTM Records predstavlja treći po redu projekat mladog producenta i muzičara Dejana Jelića aka Noiza pod nazivom “Izmir vibe” . On u ovom projektu opisuje ljepote Izmira, vraća nas u neko toplije vrijeme  i donosi nam  priču o  ljetnoj avanturi.

Noiz je u avgustu ove godine napisao tekst, a zatim  komponovao muziku i aranžirao pjesmu. Spot je sniman u Izmiru u Turskoj krajem septembra ove godine, a ideja za video je takođe Noizova, pa ovaj mladi muzičar potpisuje režiju kao i montažu spota. Cijeli projekat zaokružio je samostalno odradivši mix i master pjesme.

Dejan Jelić umjetničkog imena “No!z” je mladi producent i muzičar koji kombinuje različite žanrove u svojoj muzici. Sa 12 godina počinje da svira gitaru u muzičkoj školi, a nekoliko godina kasnije osniva bend sa kojim je svirao Hard Rock, Gleam Rock, Punk Rock i Grunge. Bio je frontmen, gitarista i vokal, a bend je svirao covere popularnih pjesama. Prvu autorsku pjesmu napisao je 2016. godine pod nazivom “Život” nakon čega počinje ozbiljnije da se bavi pisanjem tekstova. 2020 godine odlučuje da upiše IMTM školu muzičke produkcije u Sarajevu i od tada njegova karijera ide drugim putem. Odlučuje se za elektronsku muziku i u svojim pjesmama počinje da kombinuje razne vrste popularnih žanrova poput trapa, rapa, regetona, housa i slicno. Do sada je objavio 4  video spota za pjesme “Istina”, “Fuj”, “Neka te” i “Izmir vibe” koje je samostalno režirao i montirao.

Posljednja pjesma “Izmir vibe” najbolje predstavlja rezultat njegovog eksperimentisanja sa stilovima i težnju za  pronalaskom novog zvuka. Noiz samostalno radi kompletnu produkciju svojih pjesama od kreativnog dijela pisanja teksta i sviranja muzike do mixa i masteringa.

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...