Jelen pivo
Header

Emi Trnka oduševila novim singlom “One word”

Kada se nešto radi sa mnogo ljubavi i iz srca, onda je i konačan rezultat vrijedan pažnje. Takva je nova pjesma talentovane mlade umjetnice Emi Trnke, koja je objavila svoj novi singl “One Word”, za koji je snimila i spot. Ona je iskoristila period izolacije za rad na svojim novim projektima, a može se zaključiti da joj karantin godi, bar kada je riječ o kreativnom stvaralaštvu.

Za tekst i muziku je zaslužna  upravo Emi Trnka, kao i za sve instrumente i programiranje. Zajedno sa ocem Muhamedom Trnkom je odradila aranžman za novu pjesmu, koji je još snimio gitare.

Emi je treći razred Srednje muzičke škole u Sarajevu – smjer klavir, i već duže vrijeme se, pored sviranja klasičnog klavira, bavi pisanjem tekstova i muzike. Muzički smjer koji preferira je indie pop.

Otkrila nam je da insiraciju pronalazi svuda oko sebe, u svojoj svakodnevici, doživljajima i muzici koju sluša. Zanimali su nas i planovi koje ima za budućnost.

“Moji skoriji planovi su da uradim varijantu tiny desk koncerta, naravno kad se smiri trenutna situacija, a upravo koristim priliku za finalizaciju svojih pjesama i plana za promociju istih”, poručila je Emi.

Uživaj u novoj pjesmi talentovane umjetnice Emi.

#slusajdomace

 

 

Možda će vam se svidjeti i ovo...