Jelen pivo
Header

Grefran: Buđenje i nježnost lajt motiv pjesme „Isprani“

Bend Grefran iz Bihaća objavio je izuzetno zanimljiv spot za pjesmu „Isprani“ sa njihovog aktuelnog albuma „Variola Vera“, koji Jelen Music Show premijerno predstavlja. Momci iz Grefrana odlučili su se za saradnju sa umjetnicom Tajanom Dedić Starović koja stvara pod imenom Artist At Camera, a koja je odradila kompletnu videografiju pjesme. Sve scene su snimljene u Art klubu „Prostor“ u Banjaluci.

“Inspiracija za kreiranje spota je potekla direktno iz subjektivnog i intimnog tumačenja teksta pesme „Isprani“ kao i samog audio doživljaja pesme. Od samog početka je sve asociralo na nežnost, na buđenje i na istraživanje sebe. Bilo je potpuno jasno da u centru dešavanja mora da se nađe jedna mlada devojka“, objasnila je Tajana.

Autorka u svojim radovima često provlači temu seksualnosti, ženstvenosti i nevinosti, što rezultira jednim interesantnim spojem ružičastih tonova, nadrealnih detalja i bizarnih scena.

„Koristeći se različitim metaforama i suptilnostima, autorka je kroz spot pokušala da interpretira buđenje ženstvenosti i djevojaštva u sebi, ali i eksploziju seksualne energije“, objašnjavaju muzičari saradnju sa Tajanom.

Gitara i vokal Grefrana je Alen Alijagić, bas gitara i prateći vokal je Ferhat Ferhatović, bubanj svira Miloš Janjičić, solo gitaru Rasim Mujagić, dok je perkusije na pjesmi odsvirao producent albuma „Variola Vera“ Saša Karabatak. Kompletan album sniman je u studiju „Pavarotti“ u Mostaru.

AUTORKA: Mirna Dušanić

Možda će vam se svidjeti i ovo...