Jelen pivo
Header

Grupa Jutro objavila singl „Mi smo svijeta dva“

Tuzlanska grupa Jutro nedavno je objavila svoj novi singl i spot za pjesmu „Mi smo svijeta dva“ na kojoj gostuju poznata imena sa BiH muzičke scene.

“„Pjesma mi smo svijeta dva je naš četvrti video od ponovnog okupljanja. U snimanju pjesme su učestvovali Mahir Sarihodžić, Edvin Hadžić i Nermin Puškar kao gosti, te Edita, Ismar, Maja i Dario koji su se pojavili u spotu koji je snimljen u produkciji “Studija @”, dok je audio snimljen u “Long Play” studiju”, istakli su muzičari grupe Jutro.

Grupa Jutro je osnovana 1998. godine i objavili su dva albuma – “Beštija” u izdanju “In Takt Records” i “Gdje smo u svemu tome mi” u izdanju “Winn Music”.

““Producent na oba albuma je bio Mahir Sarihodžić koji je uz Ferida Hukića potpisao i većinu aranžmana. Autor muzike i tekstova je Adnan Hadžibegić Hera osim na dvije pjesme – “Znam” i “Bili ljudi”, čiji je autor teksta i muzike Almir Čaušević”, kažu iz benda.

Poslije desetogodišnje pauze Jutro počinje ponovo sa radom u julu 2017. godine kada objavljuju video za pjesmu “Osamdesete”. Od tada su izbacili još dvije pjesme sa spotovima – “Plešemo” i “Tobogan”.

Sadašnju postavu grupe Jutro čine: Dragan Divjak, klavijature, Mirza Mešanović Pemba, akustična gitara, Samir Sinanović, električna gitara, Sead Hukić, bubanj, Jasmin Zukić, bass, Lejla Kusturica Divjak, prateći vokali, Adnan Hadžibegić Hera-vokal.

Poslušjate grupu Jutro i njihovu pjesmu “Mi smo svijeta dva”!

AUTORKA: Mirna Dušanić

Možda će vam se svidjeti i ovo...