Jelen pivo
Header

Grupa MAJOR objavila treći singl sa svog  novog albuma!

Foto Danijel Ilić

Grupa MAJOR je objavila i treći singl sa svog  novog albuma “Pogni glavu i uživaj”. Pjesma se zove “Klaun” i jednostavna je ljubavna priča jednog “starijeg mladića”, za razliku od većine njihovih pjesama koje se bave angažovanim temama globalnog karaktera, i psihoanalizama pogubljenih jedinki u ovome košmarnom svijetu oko nas.

U sklopu promocije, Major je u avgustu održao dva koncerta u Sarajevu, u razmaku od tri dana. Obje svirke su bile izuzetno dobro posjećene i prihvaćene od njihove vjerne publike, ali i novih pratilaca koji dolaze tragom koji utire Masa Mor, kompletni autor svih pjesama Majora, koji je uporedo uradio i samostalnih 27 albuma.

Jedna od te dvije svirke bila je u sklopu “Music zone” festivala, ispred sarajevske Skenderije, a momci su uspjeli rasprodati concert, iako je na samo 50 metara od njih svirala poznata hrvatska grupa Elemental, a u samoj zgradi Skenderije, takođe poznati Detour. Major i Masa Mor grabe velikim koracima naprijed, bez ikakve kalkulacije. Miks i mastering je radio Đani Pervan, bubnjar Majora, a bivši član benda Darka Rundeka i Letu Štuka, poznati muzički producent koji radi za veliki broj regionalnih muzičkih bendova, a trenutno najviše sa grupom Zoster.

Članovi benda su još i Alen Ekmečić na basu, i vokal Darko Jelisić kome nije teško doletjeti iz Njujorka na bilo koju svirku Majora!

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...