Jelen pivo
Header

Halloween Session benda Neki plavi mjesec donosi dvije neobjavljenje pjesme

Bend Neki plavi mjesec je na pun plavi mjesec 31.oktobra, ujedno i Noć vještica, objavio video sa četiri pjesme snimljene uživo na probi u vježbaoni Legato u Banjoj Luci. Neki plavi mjesec proba uživo ili Halloween Session sadrži dvije nove neobjavljene pjesme, „Sladoled“ i „Ti znaš“, pjesmu „Jutro“ koja je do sada objavljena u akustičnoj verziji, kao i pjesmu „Ploča na dobro“,  koja je objavljena u aprilu ove godine.

Zanimljivo je da će se sljedeće kalendarsko poklapanje ove dvije pojave desiti tek za 19 godina, a pun plavi mjesec se simbolično provlači kroz postojanje benda još od prve njegove probe. Neki plavi mjesec i dalje nastavlja priču o ljubavi, tražeći odgovarajući prostor i način snimanja albuma „Nidže veze.

“Ljubav je jedina inspiracija i tema pjesama benda Neki plavi mjesec, jedini pokretač u svakodnevnom životu”, poruka je benda Neki plavi mjesec.

Studijska snimanja, nastupi uživo i probe benda su tri odvojena i potpuno različita pristupa stvaranju albuma. Svaki zahtijeva posebnu pripremu benda sa potpuno drugačijim pristupom rada. Ovom prilikom odlučili su da objave snimke sa probe u nadi da će prenijeti atmosferu sa proba na publiku.

Neki plavi mjesec aktivno radi na snimanju audio i video materijala za album “Nidže veze” i priprema svjetsku turneju u virtuelnom svijetu.

“Zadržavamo pravo nepojavljivanja u realnom svijetu sve dok se svemiri ne poklope. Do sljedećeg singla radimo na relaciji ljubav slobodi-sloboda ljubavi”, poručili su članovi benda.

Neki plavi mjesec su: Milena Vranjković – vokal, Marko Kelečević – vokal/ritam gitara, Kerim Kobilj – gitara, Miloš Vujić – bas gitara i Damir Marjanović – bubanj.

#slušajdomaće

Možda će vam se svidjeti i ovo...